gadis berKERJAYa part1 --,


Bissmillahhirrahmanirrahim ,


Hehe,seperti biasa kita mulakan dengan gelak dulu.eh?haha.dimulakan dengan bismillah,disudahi dengan alhamdulillah*nada lagu raihan* eh?hihik.huhu.haha.astaghfirullahalazim.mati hati ana --, okay gostan tu the point.saya ye saya,ana,me,koi kerja.muehehe.tak mampu ambik lesen kan,kita kje lah.tahanlah drpd dduk rumah ternak lemak?eh?kerja apa shima,kerja apa :O ?keje jd lampu je.eh?haha.*poyoface.jpg*


kita kerja jd salesgirl je.kita mana reti wiring.kita mana reti technician apa semua tu.btw.sangat bersyukur actually because i got the very ohsem tauke >< sporting yang amat.yang penting kita kerja halal.rezeki pun halal tak gitu?uhuk uhuk.anyway,cooperate bersama kak ana lagilahh ohsemnya.Alhamdulillah dia sgt baik,kalau boleh setiap minit nk tanya "eh,adk oke tak ni?" "eh,adk larat tak ni?" "eh adk rehat dulu,takboleh push sgt" puhh puhh gaya layanan 1st class princess kau jemahhh.eh?haha.yg pling lawak soalan kak ana "adk rasa nak dtg lg tak besok?" haha.itu soalan ke jerat kak?btw,jujurly i said she is very nice.she teach me all the things that she know because yelahh,dia senior kan.but she treat me inversely by how she had been treated.dia kata dia taknak saya kena teruk mcm dia.awh,thank you Allah.eh?byknya pasal kak ana.ekekeke.


ha!tauke kate staff dia semua nak tahu saya ni siapa sbb bukan calang2 org dpat kat situ.eh,ye idok?met new staff today,Amirul and Black the technician boys :)kak ana the assistant manager and the caring one sir desmond*ye idok koi spell-it-right ni?*.mcm2 blaja harini.how to treat customer,first thing first,attitude,discipline.ha,ni soalan cepumas sir kasi."kalau itu customer masuk,you mau ckp apa?" eden jawab lerr,"yess,nak cari apa?" betull kan?teeeeeeeeeeeett.haha.kena pgkah.dia kata kasi tgok itu matahari dulu ma!eh?apa kaitan matahari?hihi.ok,maksud dia kasi holomat la itu olang,you msti mahu ckp gud evening,gud afternoon dulu ma.ha ha ha.tak ke koi segan disitu --'.see,chinese ma.how about us?as a muslim.hmm.itulah org cina cepat kaya.kita?nma je ISLAM,islam atas ic.perangai?Allah.apa pun tarak.bukan nak mengata tapi nak berkata kata eh?hihi.boring kan yu olls kan?sat na,ada lagi ni..


citer paling lawak harini ialah terkunci kat stor bersama kakna.sweet gitu~ haha.dugaan hari pertama.mujurlah tak terkunci dgan amirul tu.Allah,nazak koi dibuatnya nnti.huhu.terpaksa mengeluarkan suara ayu untuk menjerit nma black.k mmg lawak gila --, i learnt shoo many thinhs today.macam dah sekolah semula pon ada.nyesal koi tak ambik teknikal dulu.ngahaha.the hi-lite one is,biarlah kerja apa sekalipun bawalah attitude baik anda.anda membawa nama islam,dimana jua.put Allah first!tp keje tu bialah halal weh.eh?boring kan.dah habis dah ni.tggu part 2 pulak.ihik ihik.


Nah gambar tu buat hidangan mata.tak filter.segala yang baik itu dr Allah yang khilaf itu diri saya sendiri ohkei.umi saya yg interframe tu.dont wory,semua selfshot.muehehe.sori naik lori :3


Wassalam.noktah :)

awak omeylah(: coment sikit (:

4 orang sayang الله:

nadiasyafiqah said...

wah bestnyee kerje. jelesss much T.T okay lah kalau kerje tapi still bole solat semua kan. umm cina memang bagus bab berniage, admit it. eh btw shima pakai tudung ape eh?akel ke ?

shima said...

hihi,bestnya belajar :3.haah boleh solat ada rehat 1jam.err,cina dia yp pnting ong ma!hihi.eh?apa itu akel?hihi.ni pashmina je.kita buat dia ade effect bawal sikit.minat?try bukak youtube channel maria elena.dia ada biat tuto ni.eh?lelebih pulak information ni.hihi

nadiasyafiqah said...

ouh pashmina. engat tudung akel.cube lah google, tudung ni tak jarang :3 weeee~ hahaha.bnyak info btw tengs :D

ada hacks said...

Hahhaa. Bole ckp cina maa kawan koy ny nty yea.huhuu. Byk awk berehat yea. Sy? Jgn hrp laa